Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z papryką i kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

roszponka 1 garść
papryka 0,5 szt
pomidor 1 szt
kukurydza konserwowa 2-3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku

Sos

jajko 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z papryką i kukurydzą

Roszponkę umyć, osuszyć i porwać na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane produkty włożyć do miski. Kukurydzę osączyć, połączyć z surówką, oprószyć solą, wymieszać. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Żółtko przecisnąć przez praskę do czosnku, białko pokroić w kostkę. Żółtko połączyć z cukrem, śmietaną, musztardą, szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wymieszać. Surówkę posypać białkiem i podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak