Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek cebulowo-czosnkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 2 kg
cebula 1 szt
czosnek ząbki 8 szt

Marynata

olej 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki
sól 1 i 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek cebulowo-czosnkowy

Mięso umyć i osuszyć. Czosnek obrać i przekroić każdy ząbek na 3/4 części. Cebulę pokroić na tej samej wielkości kawałki.Ostrym nożem porobić małe nacięcia na całej powierzchni mięsa.W otwory powtykać kawałki cebuli i czosnku. Z oleju i przypraw przygotować marynatę, którą natrzeć całe mięso. Zawinąć mięso w folię aluminiową i odstawić na dobę do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Mięso piec przez 2 godziny. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 25.02.2017 10:34
Takie mięsko jest idealnie na zimno do kanapek :)
Motorek 01.01.2017 14:18
pyszne mięsko
adelajda 30.12.2016 20:30
super mięsko
Aleksandra/Olcia 30.12.2016 15:10
uwielbiam taki na kanapeczki
Bernadeta1 30.12.2016 14:41
na pewno smaczne mięsko
dodi 30.12.2016 14:38
pysznie wyglada
Janina 30.12.2016 14:30
Smaczne mięsko;))
KORAL 30.12.2016 14:19
Pyszne takie mięsko :)
IKrakowianka 30.12.2016 14:18
bardzo smakowite mięsko
AZgotuj 30.12.2016 13:14
wow! przepięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak