roladki

roladki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1 kg
  • boczek wędzony

    25 dag
  • cebula

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • musztarda

    1/2 słoiczka
  • sól i pieprz

  • liść laurowy

    2 liście
  • ziele angielskie całe

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - roladki
Mięso pokroić na plastry. Rozbić je delikatnie. Posolić, popieprzyć. Boczek pokroić w plasterki, marchewkę i paprykę kroimy w słupki a cebulę w piórka.
Krok 2 - roladki
Posmarować mięso musztardą. Na każdym płacie położyć: plaster boczku, kilka kawałków papryki, marchewki i trochę cebuli. Zawinąć i obwiązać dokładnie nitką.
Krok 3 - roladki
Obsmażyć na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości z listkiem, zielem. Wyjąć, zdjąć nici. Powstały z duszenia sos podprawić łyżeczką mąki. Roladki polać sosem. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AZgotuj

30.12.2016 13:14
kolor kapustki mnie przyciąga:)

basiazet

30.12.2016 13:02
napewno pyszne

Futka

30.12.2016 12:53
Świetne i niezwykle smakowite roladki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat