Pieczone żeberka wołowe w marynacie o smaku ciemnego piwa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Wolno pieczone żeberka wołowe w marynacie o smaku ciemnego piwa. rewelacyjny przepis na żeberka! Zobacz, jaka marynata sprawdzi się do żeberek pieczonych.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wołowe

    0,5 kg
  • olej rzepakowy

    5-6 łyżek
  • Marynata o smaku ciemnego piwa Prymat

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • ketchup

    200 mililitrów
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pomidory pelati

    1 puszka
  • czosnek

    2 ząbki
  • rukola

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do miski wlewamy łyżkę musztardy rosyjskiej i olej. Dodajemy marynatę o smaku ciemnego piwa Prymat mieszamy i obtaczamy w niej pocięte na porcje żeberka.

2. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso.

3. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pomidory pelati, ketchup oraz czosnek.  4. Wstawiamy do piekarnika na 4 h w temperaturze 130˚C.

5. Żeberka wyjmujemy z pieca i podajemy z odrobiną musztardy rosyjskiej, dekorujemy rukolą.

Żeberka możesz podać z dowolnymi dodatkami - my polecamy z aksamitnym purée ziemniaczanym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat