Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka wołowe w marynacie o smaku ciemnego piwa

5.0
(39)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wolno pieczone żeberka wołowe w marynacie o smaku ciemnego piwa. rewelacyjny przepis na żeberka! Zobacz, jaka marynata sprawdzi się do żeberek pieczonych.

Składniki:

żeberka wołowe 0,5 kg
olej rzepakowy 5-6 łyżek
Marynata o smaku ciemnego piwa Prymat 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
ketchup 200 mililitrów
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory pelati 1 puszka
czosnek 2 ząbki
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka wołowe w marynacie o smaku ciemnego piwa

1. Do miski wlewamy łyżkę musztardy rosyjskiej i olej. Dodajemy marynatę o smaku ciemnego piwa Prymat mieszamy i obtaczamy w niej pocięte na porcje żeberka.

2. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso.

3. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pomidory pelati, ketchup oraz czosnek.  4. Wstawiamy do piekarnika na 4 h w temperaturze 130˚C.

5. Żeberka wyjmujemy z pieca i podajemy z odrobiną musztardy rosyjskiej, dekorujemy rukolą.

Żeberka możesz podać z dowolnymi dodatkami - my polecamy z aksamitnym purée ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak