fasola zapiekana

fasola zapiekana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    0,5 kg
  • boczek

    20 dag
  • cebula biała

    2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana 18-procentowa

    0,5 szklanki
  • ser pamezan

    15 dag
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości i odcedzić boczek pokroić w kostkę zrumienić z cebulką dodać fasolę sól i pieprz do smaku potrawę włożyć do żaroodpornego naczynia zalać śmietaną posypać parmezanem zapiekać w gorącym piekarniku przez 15minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

30.09.2010 12:18
zachęcający przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat