Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny śledź w majeranku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 30 dag/w oleju
majeranek 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
olej 3/4 szklanki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny śledź w majeranku

Wykonanie:
Czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać z majerankiem, olejem i cukrem do smaku. Następnie natrzeć śledzie, przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na dwa dni. Podawać z pieczywem na Wigilię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 13.12.2016 17:30
Bardzo takie lubię!
Krzysztof15 13.12.2016 12:54
Pyszny śledzik
dodi 13.12.2016 12:42
apetyczne śledziki
Mniam 13.12.2016 11:29
Uwielbiam takie śledzie.
Futka 13.12.2016 09:53
Przepyszne śledziki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak