Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonymi burakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
ziemniaki 4 szt
fasola 0,5 szkl
kostka rosołowa
śmietana 0,5 szkl
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonymi burakami

Opukany groch zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy.

Dodajemy fasolkę i gotujemy na wolnym ogniu, aby fasolka była lekko twardawa. Po tym czasie dodajemy przygotowane buraczki.

Pod koniec gotowania dokładamy obrane i pokrojone ziemniaki. Jak wszystko będzie miękkie ściągamy z ognia i dodajemy śmietanę.

Mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak