Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, pieczarki pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Smażyć razem do miękkości pieczarek.
Do miseczki przełożyć żółtka, dodać podsmażone pieczarki wraz z cebulą. Całość rozdrobnić blenderem. Na koniec dodać majonez oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Miejsca po żółtkach napełniać pastą pieczarkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 07.03.2017 13:46
Wygląda pysznie
w mojej kuchni 11.12.2016 18:03
bardzo lubimy na przekąskę
pestka 11.12.2016 15:17
smaczna przekąska
Futka 11.12.2016 15:07
Pyszne połączenie :) Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak