Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśnica

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,8 kg
żeberka wieprzowe 0,5 kg
boczek wędzony 0,5 kg
kiełbasa 0,5 kg
cebula 3 szt
czosnek 1 ząbek
ziemniaki 3 szt
marchewka 3 szt
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśnica

Żeberko gotujemy około 20minut dodajemy pokrojoną marchewkę, i ziemniaki i gotujemy następne 20 minut, a następnie wrzucamy pokrojoną kapustę kiszoną. oraz ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy około 40 minut.Żeberko ugotowane wyjmujemy z zupy oddzielamy od kości i kroimy na drobniejsze kawałki Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli kwaśnica jest mało kwaśna można dolać kwasu z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.12.2016 16:44
Dobra zupka
Futka 07.12.2016 12:30
Pyszności!
Ania321 07.12.2016 12:04
zjadłabym z przyjemnością :)
Franciszek 07.12.2016 10:35
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak