Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa ze słonecznikiem i oliwą (zdrowsza wersja)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki L
oliwa 1 łyżka
słonecznik łuskany 2 łyżeczki
por (biała część) 0,5 cm
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa ze słonecznikiem i oliwą (zdrowsza wersja)

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy je i kroimy w kosteczkę.
Do jajek dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, następnie całość mieszamy lekko ugniatając np. widelcem.
Kolejno dodajemy posiekany por i 2 łyżeczki łuskanego słonecznika. Całość doprawiamy solą i pieprzem i znów mieszamy. Próbujemy.
Podajemy z ulubionym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.12.2016 00:04
Warto taką pastę zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak