Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek z fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
kiełbasa 1 laska
boczek wędzony 25 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
pieczarki 6 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek z fasolą

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc, po nocy wylać wodę i zalać fasolę nową wodą tak aby przykryła fasole dodać liść laurowy i ziele angielskie i gotować 40 minut.
Krok 1 - Garnek z fasolą foto
2
Cebulę , czosnek obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Garnek z fasolą foto
3
Kiełbasę i boczek pokroić dodać do cebuli i podsmażyć.
Krok 3 - Garnek z fasolą foto
4
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki dodać do kiełbasy z cebulką.
Krok 4 - Garnek z fasolą foto
5
Cukinię pokroić w kostkę , paprykę w kostkę lub paseczki dodać do garnka i smażyć wszystko ok 7 minut.
Krok 5 - Garnek z fasolą foto
6
Warzywa z kiełbasą przełożyć do gotującej się fasoli , dodać koncentrat pomidorowy.
Krok 6 - Garnek z fasolą foto
7
Zupkę doprawić do smaku.
Krok 7 - Garnek z fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 01.12.2016 10:26
ale pyszniutka
kd045 30.11.2016 13:13
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak