Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1000 g
pieczarki 450 g
ser żółty 250 g
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
masło 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 2/3 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cukier do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab

Kroki postępowania

1
Schab pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab foto
2
Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso z obu stron.
Krok 2 - Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab foto
3
Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki.
Krok 3 - Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab foto
4
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć mięso, pieczarki, zetrzeć ser i zlać sosem beszamelowym (na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i zagotować z przyprawami).
Krok 4 - Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab foto
5
Mięso piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min.
Krok 5 - Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab foto
6
Podawać np. z ziemniakami i pomidorem.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Pod beszamelem z pieczarkami, czyli zapiekany schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 29.11.2016 12:49
Polecam, naprawdę smaczne mięso :)
olkaaa 29.11.2016 10:51
jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak