Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe sakiewki z serem w sezamie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry o grubości 2 cm
ser żółty 4 kawałki (mniejsze niż średnica schabu)
sól 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
ziarna sezamu 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe sakiewki z serem w sezamie

Każdy kawałek schabu nacinamy z jednej strony tak, aby utworzyć sakiewkę.
Nacieramy mięso solą, papryką i utłuczonym niezbyt drobno pieprzem.

Do środka wkładamy ser. Panierujemy w bułce tartej, następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem i sezamie.

Smażymy na rozgrzanym oleju (na wolnym ogniu) na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.11.2016 17:24
pyszna propozycja :-)
marzut 27.11.2016 09:57
Pyszne danie
Edith85 26.11.2016 11:34
Smakowite mięsko
anka1988 26.11.2016 09:56
jakie proste, a jakie smaczne
Mniam 26.11.2016 09:12
Bardzo smaczne mięso na obiad.
Iwusia 25.11.2016 23:10
fantastyczne, soczyste mięsko
Wafelek2601 25.11.2016 22:28
Pyszności.
agnieszka214 25.11.2016 21:36
Chrupiaco wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak