Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej

Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    1 duża sztuka
  • kapusta włoska

    4 liście
  • cebula

    1 mała sztuka
  • jabłko

    1 mała sztuka
  • por

    wg uznania
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • słodka papryka Prymat

    3 łyżeczki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej
Umyte liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie przez 5 minut.
Odsączyć i wystudzić.
Krok 2 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej
Na gorący olej wrzucić starte jabłko oraz drobno pokrojone cebulę i pora.
Mieszając ,przesmażyć przez kilka minut.Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej
Na liść kapusty nałożyć białą kiełbasę i oprószyć słodką czerwoną papryką.
Kiełbasę owinąć liściem kapusty.
Krok 4 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej
Na kolejny liść kapusty, nałożyć przesmażone jabłka z warzywami.
Następnie ułożyć zawiniętą kiełbasę i ponownie zrolować liść kapusty.
Krok 5 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej
Ostatnią warstwę będą tworzyć 2 liście kapusty,na które rozkładamy paski czerwonej papryki.Nakładamy wcześniej owiniętą kiełbasę i ponownie całość rolujemy.
Krok 6 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej
Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do foremki do pieczenia.
Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150 C ,na okres 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

11.04.2017 13:01
oryginalny pomysł

Laila2786

19.02.2017 21:27
wygląda smakowicie

Diana Rusiłowicz

11.02.2017 00:38
Rewelacja!

hanbes

28.01.2017 08:38
Nooo super, z takim przepisem się jeszcze nie spotkałem a chyba warto. "Zabieram" go do moich ulubionych :-)

adelajda

14.01.2017 16:19
Prosto i smacznie

anulka69

28.12.2016 15:53
ciekawy pomysł

paniusiaewa

15.12.2016 19:40
Całkiem nowa wersja starych gołąbków.

ania2610

24.11.2016 13:09
prawdziwy rarytas :)

Beatris

24.11.2016 09:59
Chętnie bym zjadła, wygląda pysznie :)

Barbara13

23.11.2016 22:55
bardzo ciekawy przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat