Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    200 g
  • cebula

    1 szt.
  • Musztarda rosyjska Prymat

    4 łyżki
  • pieczarki marynowane

    6 sztuk
  • ogóreczki konserwowe

    6 sztuk
  • patisony marynowane

    2 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • chleb razowo-żytni

    kilka kromek
  • anchois

    2-4 filecików
  • kapary całe Smak

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • papryka marynowana

  • olej rzepakowy

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
Siekamy w drobną kostkę patisony, pieczarki, paprykę ogóreczki i cebulę.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
Drobno siekamy polędwicę wołową. Do mięsa dodajemy trochę musztardy rosyjskiej, kilka kropli przyprawy do zup i potraw, pieprz czarny świeżo mielony, sól morską, paprykę słodką i żółtko.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
Wszystko dokładnie mieszamy dodając pokrojone warzywa.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
Tak przygotowany befsztyk odstawiamy na 20 minut do lodówki.
W tym czasie przygotowujemy tosty z chleba razowo-żytniego. Odcinamy skórki i smażymy na kilku kroplach oleju rzepakowego na rozgrzanej patelni.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
Wyjmujemy schłodzone mięso i przy pomocy 2 łyżek formujemy małe krążki, następnie układamy je na desce lub talerzu.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
Befsztyk podajemy w towarzystwie reszty marynat, kaparów oraz grzanek. Befsztyk tatarski można podawać także z filecikami anchois.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat