Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
200 g
cebula
1 szt.
Musztarda rosyjska Prymat
4 łyżki
Sklep Prymat
pieczarki marynowane
6 sztuk
ogóreczki konserwowe Smak
6 sztuk
Sklep Prymat
patisony marynowane
2 szt.
jajko
1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
chleb razowo-żytni
kilka kromek
anchois
2-4 filecików
kapary całe Smak
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
papryka marynowana
olej rzepakowy
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach

Kroki postępowania

1
Siekamy w drobną kostkę patisony, pieczarki, paprykę ogóreczki i cebulę.
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
2
Drobno siekamy polędwicę wołową. Do mięsa dodajemy trochę musztardy rosyjskiej, kilka kropli przyprawy do zup i potraw, pieprz czarny świeżo mielony, sól morską, paprykę słodką i żółtko.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
3
Wszystko dokładnie mieszamy dodając pokrojone warzywa.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
4
Tak przygotowany befsztyk odstawiamy na 20 minut do lodówki.
W tym czasie przygotowujemy tosty z chleba razowo-żytniego. Odcinamy skórki i smażymy na kilku kroplach oleju rzepakowego na rozgrzanej patelni.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
5
Wyjmujemy schłodzone mięso i przy pomocy 2 łyżek formujemy małe krążki, następnie układamy je na desce lub talerzu.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto
6
Befsztyk podajemy w towarzystwie reszty marynat, kaparów oraz grzanek. Befsztyk tatarski można podawać także z filecikami anchois.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 28: Befsztyk tatarski z piklami na grzankach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak