Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana białą kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt.
kasza owsiana 2 woreczki
surowa biała kiełbasa 0,5 kg
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżka
olej rzepakowy do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana białą kiełbasą

Papryki umyjcie, przekrójcie na pół, następnie oczyśćcie z nasion i natrzyjcie środek solą oraz pieprzem.
Ugotujcie kaszę lecz krócej (mniej więcej o 5 minut), niż czas określony na opakowaniu. Z surowej białej kiełbasy zdejmijcie skórkę, włóżcie do miski razem z ostygniętą już kaszą, posiekaną cebulą, przeciśniętym czosnkiem oraz przyprawami. Wymieszajcie wszystko bardzo dokładnie.
Do każdej połówki papryki włóżcie farsz i ułóżcie w naczyniu żaroodpornym, wcześniej posmarowanym olejem.
Pieczcie je około 40 minut w 180 stopniach.
Moje papryczki polałam sosem beszamelowym, bardzo go lubię, a poza tym uważam, że smakują z nim lepiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.11.2016 12:55
przepyszne danie :-)
berys18 22.11.2016 14:12
ciekawy pomysł na farsz
endzi
endzi 22.11.2016 11:14
wyglada smacznie!
norweska20 22.11.2016 09:05
ciekawe zestawienie :)
pestka 22.11.2016 08:24
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak