Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
Mój przepis na Polsat
5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
2 sztuki
czosnek
3 ząbki
kiełbasa
200 g
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
fasola
400 g
boczniaki
200 g
wino białe wytrawne
1/2 szklanki
rosół z kury Kucharek
500 ml
Sklep Prymat
pomidory pelati
1 puszka
natka pietruszki
1 pęczek
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
szczypta
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczypta
Sklep Prymat
olej rzepakowy
łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składnik.
Krok 1 - Mój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18 foto
2
Cebule kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, a kiełbasę wiejską w plasterki i wszystko podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. W trakcie smażenia posypujemy solą i pieprzem. Gdy składniki lekko się przyrumienią dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy i zalewamy rosołem. Po chwili dodajemy fasolę, szczyptę ostrej papryki i pomidory pelati. Na koniec wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2 - Mój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18 foto
3
Na drugiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i układamy na nim boczniaki i posypujemy solą i pieprzem. Gdy boczniaki się przyrumienią przekładamy je do fasoli.
Krok 3 - Mój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18 foto
4
Całość przyprawiamy rozmarynem i roztartym w dłoniach majerankiem. Chwilę gotujemy. Na koniec zalewamy winem.
Krok 4 - Mój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18 foto
5
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ciemnym wiejskim chlebem.
Krok 5 - Mój przepis na…: Fasola z grzybami i wiejską kiełbasą, odc. 18 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak