Klopsy z karpia w galarecie

Klopsy z karpia w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filet z karpia

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1/2 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • papryka

    1/3 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    1/3 szklanki
  • żelatyna

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie całe

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsy z karpia w galarecie
Filet z karpia oczyścić z łusek,wyciąć kręgosłup.
Krok 2 - Klopsy z karpia w galarecie
Z wszystkich warzyw i kręgosłupa ryby z dodatkiem ziela ang. ugotować wywar, doprawić solą.
Krok 3 - Klopsy z karpia w galarecie
Filet z karpia zmielić,dodać posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą.Posypać solą i pieprzem.Wyrobić na jednolitą masę i uformować klopsiki.
Krok 4 - Klopsy z karpia w galarecie
Do odcedzonego wywaru wrzucić klopsy,gotować 10 minut.
Krok 5 - Klopsy z karpia w galarecie
Wyciągnąć klopsy z wywaru i rozpuścić w nim żelatynę.
Klopsy poukładać na półmisku,zalać żelatyną
Pozostawić do zastygnięcia żelatyny ,włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

03.01.2017 17:04
Lubię jak mężczyźni gotują, a klopsy, to już sztuka. Gratuluje.

Ada-Gaba

30.11.2016 19:24
pyszna propozycja

anulka69

23.11.2016 07:50
uwielbiam rybę w galarecie , ale w postaci klopsów jeszcze nie jadłam

Edita

20.11.2016 10:15
pyszne

adelajda

19.11.2016 15:46
Super pomysł :)

Grazyna0211

19.11.2016 08:59
smaczna poropozycja

MAR3STA

18.11.2016 21:52
apetyczne danie

2milutka

18.11.2016 20:04
Fajny pomysł

Stenka

18.11.2016 19:54
ciekawa propozycja

Marta1986

18.11.2016 19:43
pysznosci mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat