Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa w duszonej cebulce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0.5 kg
cebula 2 szt
mleko 500 ml
natka pietruszki 1 pęczek
masło klarowane
sól i pieprz

Porada

na 2 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w duszonej cebulce

Wątróbkę myję i w razie potrzeby kroję na mniejsze części. Myję. Następnie przekładam do miski i zalewam mlekiem. Wkładam do lodówki na całą noc.
Wątróbkę wyciągam z lodówki, następnie do osobnej miski wsypuję mąkę.
Cebulke drobno siekam. Natkę również drobno siekam.
W rozgrzanym garnku wlewam masło klarowane. Nastepnie wrzucam cebulkę. Cebulę doprawiam solą i pieprzem, odstawiam aż cebula będzie rumiana.
Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam masło klarowane. Każdy kawałek wątróbki obtaczam w mące i smażę na patelni aż będzie złocista. Następnie dodaję podduszoną cebulkę.
Całość dokładnie mieszam i odstawiam z palnika. Podaję na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.11.2016 07:36
smaczny pomysł na wątróbkę
Łukasz15 14.11.2016 22:42
Lubię taką wątróbkę
Małgorzata92 14.11.2016 15:34
Smaczne danie :)
Motorek 14.11.2016 15:07
uwielbiam wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak