Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula biała 2 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sól 1/3 łyżeczki
olej do smażenia
przyprawa gyros 1/2 łyżeczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 3/4 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne mielone

Kroki postępowania

1
Z dużej cebuli odkrawamy 2 plastry, drobno siekamy i podsmażamy na oleju, a następnie studzimy.
Krok 1 - Pikantne mielone foto
2
Do mięsa dodajemy przyprawy, musztardę oraz cebulę - mieszamy i pod przykryciem odstawiamy w chłodne miejsce na min. 30 minut.
Krok 2 - Pikantne mielone foto
3
Do masy dodajemy jajko, formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Pikantne mielone foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor.
Krok 4 - Pikantne mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak