Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kukurydzy
Całość gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładko, przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i imbirem. Mieszamy.
Przelewamy do miseczek i oprószamy chili.
kukurydza | (młoda) 3 kolby |
ziemniaki | 3 średnie sztuki |
marchewka | 1 sztuka |
wywar warzywny | 1 litr |
masło | 50 g |
Kurkuma mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól i pieprz | do smaku |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: