królik w musztardzie

królik w musztardzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 szt
  • rozmaryn świeży

    3 gałązki
  • stopione masło

    120 g
  • koniak

    50 ml
  • sól, pieprz

  • musztarda dijon

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

królik kroimy na porcje. Kawałki mięsa smarujemy musztardą i układamy w naczyniu żaroodpornym i przekładmay gałązkami rozmarynu. Częscią masł polewamy królika solimy i pieprzymy. Pieczemy 45 min w 210 C polewając masłem. W tym czasie podgrzewamy koniak w rondlu i podpalamy. Alkoholem polewamy upieczonego królika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

17.02.2012 15:43
pyysszjne

agnieszka214

13.11.2011 12:25
przyozdabiamy dowolnie

agnieszka214

13.11.2011 12:25
przyozdabiamy dowolnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat