Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strogonow

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1,5 kg
pieczarki 500 g
cebula
papryka czerwona
koncentrat pomidorowy 15 g
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
olej
cukier 1/2 łyżeczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 1 łyżka
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: strogonow

Mięso myjemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju po czym
przekładamy do garnka.
Cebulę, obieramy kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do mięsa.
Całość podlewamy ok.0,5l wody dodajemy koncentrat i musztardę.
Dusimy na małym ogniu do momentu aż mięsko będzie miękkie.
Gdyby trzeba było to podlewamy je wodą.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry następnie je podduszamy.
Do pieczarek dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plastry paprykę. Całość chwilę razem dusimy, następnie dodajemy do garnka z prawie miękkim mięsem. Całość doprawiamy solą pieprzem, cukrem, papryką słodką i ostrą oraz dodajemy liścia i ziele.
Mąkę dodajemy do śmietany, mieszamy i zagęszczamy strogonowa.
Całość zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.01.2017 12:46
smaczne danie
MonikaW 03.11.2016 16:23
jedna z moich ulubionych potraw
Ewelina1991 03.11.2016 09:00
smaczny strogonow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak