Sos grzybowy II

Sos grzybowy II

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżka mąki 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz.

  • tłuszcz

    1 łyżka
  • grzyby suszone

    3 dkg
  • cebula

    1 szt.
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte grzyby namoczyć na godzinę następnie ugotować. Cebulkę drobno pokroić , podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę i zasmażyć.Nadmiar wywaru z grzybow odlać,pozostałym rozprowadzić zasmażkę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem dodać pokrojone w paseczki grzybki,zagotowaćNa końcu podprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rybciia

02.07.2013 13:00
bardzo lubię :-)

IZABELA29

27.05.2013 20:52
zjadłabym takie ,bardzo go lubię .

Wacław

12.01.2013 11:22
pyszne sa sosiki z grzybów

maciek7

08.12.2011 19:11
super

Renia1

13.11.2011 14:30
uwielbiam taki

kuklik

07.11.2011 09:48
przepyszny

Justa32

07.11.2011 09:39
ale pycha!!!

PaniMISIOWA

06.11.2011 09:45
przepysznie wygląda

ben-ka

07.09.2011 09:00
Ja normalnie czuję zapach tego sosu:)

gacopierz23

23.08.2011 22:35
Super. Kluseczki z dziurką rolada sos grzybowy i jak na śląsku przystało modra kapusta PYCHA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat