Świąteczna kapusta z grzybami .*.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • grzyby suszone

    10 dag
  • cebula

    1
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    4 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liście
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarna
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić, zalać w garnku 2 szklankami wody i gotować do miękkości na małym ogniu wraz z przyprawami. Grzyby opłukać, namoczyć na 2-3 godz. a następnie ugotować w 1 szklance wody do miękkości. Po przestudzeniu pokroić grzyby w cienkie paseczki i wraz z wywarem dodać do kapusty. Cebulę obrać pokroić, zrumienić na tłuszczu i dodać do kapusty. Chwilę jeszcze pogotować. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 15.01.2012 16:29
smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat