Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt
mięso mielone 40 dkg
ryż 1 szkl
oliwki czarne 10 szt
oliwki zielone 10 szt
cebula 1 szt
pieczarki 4 szt
suszone pomidory 8 szt
olej
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko i mieszamy z mięsem mielonym
Krok 1 - Faszerowana papryka foto
2
Na oleju podsmażam drobno pokrojona cebulę, pieczarki, pomidory suszone.
Krok 2 - Faszerowana papryka foto
3
Do podsmażonych cebuli, pieczarek itd dodaję drobno pokrojone oliwki.
Krok 3 - Faszerowana papryka foto
4
Łączę podsmażone produkty z mięsem mielonym i ryżem, przyprawiam do smaku Z papryki odcinam główki usuwam gniazda i nadziewam paprykę.
Krok 4 - Faszerowana papryka foto
5
W garnku układamy papryki, przykrywamy i podlewamy wodą połączoną z koncentratem pomidorowym. Gotujemy około 1 godz. Polecam. Smacznego
Krok 5 - Faszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.03.2017 07:42
lubię paprykę w takiej wersji
w mojej kuchni 27.10.2016 19:12
bardzo lubię taką paprykę
tobi1989 27.10.2016 17:46
Smaczne danie :)
Konczi 27.10.2016 17:25
Pyszna propozycja :) Aż zgłodniałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak