Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup z dyni

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 kg
papryka czerwona 6 szt
cebula 3 szt
ząbki czosnku 3
koncentrat pomidorowy 380 g
ocet 10 % 1/3 szkl
cukier 100 g
sól 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup z dyni

1. Dynię szatkujemy na tarce. Papryki i cebule obieramy, rozdrabniamy w malakserze.

2. Warzywa przekładamy do wysokiego garnka i zasypujemy solą. Odstawiamy na 30 minut.

3. Następnie gotujemy pod przykryciem do miękkości.

4. Dodajemy cukier, ocet i gotujemy przez 20 minut już bez pokrywki.

5. Dokładamy koncentrat pomidorowy, przeciśnięte ząbki czosnku i pozostałe przyprawy.

6. Po kolejnych 20 minutach gotowania miksujemy powstałą masę.

7. Gotowy keczup przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy w piekarniku nagrzanym do 90 stopni przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 25.10.2016 21:50
Dziękuję bardzo i polecam :)
jagoda5913 24.10.2016 00:30
super pomysł
Patrycja33 24.10.2016 00:13
super przepis:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak