Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
mąka ziemniaczana ile zabierze
jajko 1 szt
sól 1 łyżka
cebula 1 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zielone kopytka

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane przecisnąć przez praskę. Przestudzić. Przeciśnięte ziemniaki podzielić na 4 części, jedną z nich wyjąć i uzupełnić mąką ziemniaczaną. 1/4 odjęta ilość ziemniaków wyjmujemy i układamy na wierzch pozostałych (sposób odmierzenia potrzebnej ilości mąki ziemniaczanej). Wbić jajko, wsypać posiekaną zieloną pietruszkę, dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku. Urywać rękami kawałki ciasta i zrolować wałek, pokroić ukośnie na prostokąty ok 1,5x3cm. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Kopytka wrzucać do gotującej się wody. Czas gotowania: od wypłynięcia ok 5min. Gotowe kopytka polać cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 24.10.2016 22:57
Smaczne kluseczki.
Linka2107 24.10.2016 22:23
pysznie wyglądają :)
Patrycja33 24.10.2016 14:01
Wygladaja smakowicie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak