Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynamon,cukier

    do smaku
  • masło

    do polania
  • ryż

    2 (w torebkach)
  • jabłka

    0,5 tarte
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Jabłka doprawić cukrem i cynamonem do smaku. W naczyniu do zapiekania układać warstwami :ryż, jabłka, kończąc ryżem. Zapiekamy około 40 min w 160 st. Przed podaniem polać zrumienionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

barbara11561

25.01.2014 10:30
dawno takiego ryżu nie jadłam:)

Grazyna0211

27.10.2013 15:56
też dawno nie robiłam a to takie smaczne danie

anemon

23.10.2012 20:11
Dawno nie robiłam ryżu z jabłkami, a bardzo lubię.

IZABELA29

05.09.2012 08:59
pyszne danie

Krystyna32

15.03.2012 17:25
fajne

FAFIK

06.11.2011 18:25
Smak dzieciństwa!

rzenia15

22.07.2011 10:38
smaczne

traktorek

22.03.2011 10:21
pycha

IKrakowianka

09.03.2011 00:13
Często sama robię, bo bardzo lubię :)

Edyta38

07.02.2011 16:17
musi być pyszne:) jeszcze nie jadłam takiego polaczenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat