Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPKA POMIDOROWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 2 szt
marchewka 2 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
pietruszka 1 szt
por 1/4 szt
pomidory 4 szt
masło 1 łyżka
ryż 1/4 woreczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPKA POMIDOROWA

Warzywa obrać, przełożyć do garnka wraz z polędwiczkami. Zagotować wywar. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, udusić na maśle. Ugotowane pomidory przecisnąć przez sito. Do pomidorów dodać marchew, kawałek selera, pietruszki, ryż oraz odpowiednia ilość wywaru ( ok. 4 chochle) Doprawić solą i pieprzem. Zblendować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak