Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i suszonych śliwek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona mała główka
śliwki suszone do smaku
cebula czerwona średnia
ocet jabłkowy do smaku
sól i pieprz do smaku
olej orzechowy 2-3 łyżki

Porada

Do surówki można dodać posiekane orzechy włoskie (najlepiej uprażone) oraz odrobinę miodu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i suszonych śliwek

Śliwki suszone sparzyć wrzątkiem, osączyć. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, pokroić na ćwiartki i wyciąć twarde części. Poszatkować dowolnie grubo i lekko posolić. Do malaksera lub rozdrabniacza wrzucić śliwki i cebulę wstępnie posiekać, dodać kapustę - miksować pulsacyjnie do uzyskania odpowiednio drobnej konsystencji.
Przełożyć zawartość do salaterki, doprawić solą, pieprzem, octem jabłkowym i olejem orzechowym. Wymieszać i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.10.2016 10:25
i bardzo smaczne :) śliweczki na prawdę smakowo idealnie się komponują z kapustą!
Ewelina1991 11.10.2016 09:38
z śliwkami.... ciekawe połączeni ;-)
misia123410 10.10.2016 19:35
jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak