potrawka z brukselki

potrawka z brukselki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    1 kg
  • marchew

    6 sztuk
  • biodrówka

    500 g
  • woda

    2 litry
  • koncentrat pomidorowy

    1/3 szklanki
  • czosnek ząbki

  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • koper świeży

  • włoszczyzna

  • sól

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. mięso gotujemy w wodzie z włoszczyzną i solą przez 30 min,
2. po czasie mięso wyjmujemy do ostygnięcia, włoszczyznę usuwamy,
3. do gotującej się wody dodajemy oczyszczoną brukselkę,
4. marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki dodajemy do brukselki,
5. z mięsa usuwamy kość i kroimy w kostkę dodajemy do garnka,
6. całość potrawki przyprawiamy i gotujemy kolejne 20 min,
7. koncentrat mieszamy ze śmietaną, dodajemy do potrawki,
8. mąkę mieszamy z małą ilością zimnej wody i również dodajemy,
9. na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

29.10.2010 23:29
smaczne

Jolanta40

26.09.2010 09:12
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat