Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pstrąga - smażony

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 2 filety
czosnek ząbki 5
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pstrąga - smażony

Filety dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Czosnek rozgniatamy w prasce. Rybę doprawiamy grubo zmieloną solą morską oraz pieprzem z obydwu stron. Następnie wewnętrzną część ryby dokładnie nacieramy rozgniecionym czosnkiem. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy na niego rybkę (zaczynamy smażyć od strony skóry). Ja to robię pod przykryciem, gdyż ryba lubi pryskać. Kiedy skórka jest zarumieniona odwracamy filet na drugą stroną i smażymy 3-4 minuty. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 04.10.2016 20:33
Same pyszności :)
Margo1 04.10.2016 09:59
Taki obiadek bym dzisiaj zjadła
Bernadeta1 03.10.2016 21:26
pyszna rybka
Janina 03.10.2016 16:39
Smaczna rybka;))
AZgotuj 03.10.2016 13:55
cudowne danie :)
Małgorzata92 03.10.2016 13:23
Super danie :)
Ania321 03.10.2016 13:18
apetycznie wygląda :)
Futka 03.10.2016 13:02
Przepyszna rybka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak