Na szybko: Tatar ze śledzia na pumperniklu

Na szybko: Tatar ze śledzia na pumperniklu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Skadniki

  • śledzie matjas

    2 opakowania
  • pomidory suszone Smak

    1/2 słoika
  • Kapary Smak

    4 łyżki
  • czerwone cebule

    2 szt
  • oliwa

  • Natka pietruszki suszona Prymat

  • pieczywo pumpernikiel

do smaku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Na szybko: Tatar ze śledzia na pumperniklu

Kroki postępowania

Krok 1 - Na szybko: Tatar ze śledzia na pumperniklu foto
Śledzie umyć, pokroić na kawałki i wymieszać w oliwie z oliwek, a następnie wstawić do lodówki.
Krok 2 - Na szybko: Tatar ze śledzia na pumperniklu foto
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, kapary i suszone pomidory pokroić drobno. Śledzie pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, dodać suszoną natkę, sól i pieprz do smaku.
Krok 3 - Na szybko: Tatar ze śledzia na pumperniklu foto
Podawać na małych kawałkach pumperniklu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

jejkuchnia 23.03.2018 07:49
Idealna przekąska!
dominikaz 09.02.2017 10:30
śledzie uwielbiam w każdym zestawieniu, to jest coś nowego co z pewnością zrobię dla swojej rodziny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat