Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chilli czerwona 1
puszka pomidorów pelati 1
anchovies 50 g
kaparów 3 łyżki
czarnych oliwek 4 łyżki
średnie cebule 2
ząbki czosnku 2
bazylia świeża
parmezan
oliwa
opakowanie spaghetti
kostki rosołu z kury 1/4
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w pomidorach

Włóż spaghetti do wrzątku z rozpuszczoną kostką, dodaj dwie łyżki oliwy. Ugotuj spaghetti al dente, czyli na pół miękko. Po odcedzeniu zahartuj w zimnej wodzie. Polej odrobiną oliwy.
Pokrój cebule w bardzo drobną kosteczkę. Posiekaj czosnek. Papryczkę rozkrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój je na cienkie paseczki. Posiekaj kapary, oliwki i anchovies.
Wrzuć cebulę i czosnek na zimną patelnię z oliwą. Smaż, aż staną się szkliste. Dodaj oliwki, kapary i anchovies. Kiedy będą się smażyć, pokrój pomidory pelati w kostkę i wrzuć na patelnię do reszty składników. Zamieszaj i dodaj chilli. Kiedy pomidory zamienią się w sos, dodaj sól i pieprz - tyle, ile lubisz.
Na koniec wrzuć do gorącego sosu makaron i podgrzej. Podawaj z posiekaną bazylią, oregano i tartym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.09.2010 20:54
bardzo dobre
Emilia22 16.09.2010 13:21
super przepis,mniam mniam
annamariakowalczyk3 01.09.2010 22:14
robię podobnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak