Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
ziemniaki 500 g
fasolka szparagowa 200 g
marchewka 2-3 średnie
pietruszka korzeń 1-2 szt.
seler naciowy 2-3 łodygi
zielona pietruszka średni pęczek
koper świeży mały pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna
Czosnek suszony Prymat

Porada

Zupę można zabielić kwaśną gęstą śmietaną albo jogurtem greckim.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną

Kroki postępowania

1
Zagotować w dużym garnku wodę, włożyć pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Krok 1 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
2
W międzyczasie dodać fasolkę pokrojoną w kawałki oraz obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 2 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
3
Dodać przyprawę warzywną, dużo posiekanej zieleniny i pokrojone w plasterki łodygi selera naciowego.
Krok 3 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
4
Kiedy fasolka lekko zmięknie dodać zmieloną wieprzowinę (najlepiej łopatkę).
Krok 4 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
5
Gotować do miękkości warzyw.
Krok 5 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
6
Doprawić do smaku dużą ilością pieprzu i czosnkiem granulowanym.
Krok 6 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 29.09.2016 12:54
Smakowita i pożywna zupka :) Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak