Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w panierce z curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 500 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
jajko 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w panierce z curry

Kroki postępowania

1
Filety myjemy, osuszamy. Posypujemy pieprzem i przyprawą do ryby.
Krok 1 - ryba w panierce z curry foto
2
Następnie obtaczamy płaty fileta w mące pszennej. Jajka roztrzepujemy. Ryby maczamy w jajku z obu stron.
Krok 2 - ryba w panierce z curry foto
3
Przyprawę curry wysypujemy na talerzyk. Każdy filet z obu stron obtaczamy w przyprawie.
Krok 3 - ryba w panierce z curry foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia się panierki.
Krok 4 - ryba w panierce z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.09.2016 20:59
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak