Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
filet z morszczuka
8x80 g
Marynata
-
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
2 łyżki -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1/2 łyżeczki -
Musztarda rosyjska Prymat
1 łyżka -
natka pietruszki
2 łyżki -
olej rzepakowy
2 łyżki
Szpinak
-
szpinak
300 g (świeży lub mrożony) -
pomidory suszone Smak
3 łyżki (posiekane) -
kapary całe Smak
1 łyżka (posiekane) -
czosnek
2 ząbki (plastry) -
cebula
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
olej rzepakowy
5 łyżek -
wino białe wytrawne
100 ml -
śmietana kremówka
400 ml -
ser żółty
2 łyżki (tarty) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
(do smaku) -
Pieprz czarny mielony Prymat
(do smaku) -
tymianek
(do smaku) -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 28. Morszczuk ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kroki postępowania





Do przepisu polecamy użyć ser typu Bursztyn.![]()
Komentarze (0)