Przepis i sposób przygotowania na: Karp po genewsku
Sos z pieczenia przecedziłem przez gęste sito, zagotowałem. Dodałem resztę masła wymieszanego z mąką, zagotowałem jeszcze raz, cały czas mieszałem. Polałem karpia sosem.
filet z karpia | 1,2 kg |
masło | 4 łyżki |
marchew | 1 duża |
cebula | 1 szt |
seler korzeniowy | 1 mały |
por (biała część) | 1 szt |
pomidory koktajlowe (czerwone) | 6 szt |
wino białe wytrawne | 1 litr |
natka pietruszki | 2 łyżki (posiekana) |
szczypiorek posiekany | 1 łyżka |
trybula posiekana | 1/2 łyżeczki |
posiekane listki tymianku | 1/2 łyżeczki |
estragon | 1/2 łyżeczki (posiekanego) |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 12 szt |
mąka | 2 łyżki |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: