Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
cebula czerwona 1 szt
kapusta pekińska 4-5 liści
seler naciowy
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Tuńczyka odsączyć, przełożyć na sitko a następnie rozdrobnić na małe kawałki. Jajka obrać i posiekać na średnią kostkę. Dodać posiekaną cebule i pokrojone drobno liście kapusty, seler naciowy opłukać i pokroić w cienkie plasterki.
Wszystkie warzywa dobrze wymieszać z jajkiem a następnie skropić sokiem z cytryny oraz oliwą, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak