Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz na jedną patelnię

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czarny pieprz mielony Prymat do smaku
cebula czerwona 2 szt
ziele angielskie 3 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
ketchup pikantny 3 łyżki
parówki cienkie 5 szt
woda ciepła 300 ml
olej do smażenia
marchewka gotwana 1 szt
dowolne ostre przyprawy, np. ostra papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz na jedną patelnię

Parówki i warzywa oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy ok łyżki oleju, parówki kroimy w plasterki ok 1 cm. Podsmażamy, a w tym czasie cebulę kroimy w piórka. Podsmażone parówki przekładamy na talerz i na tej samej patelni podsmażamy ok 3 minut lekko osoloną cebulę, następnie podlewamy ją ok 100 ml ciepłej wody i dusimy aż woda odparuje, a cebula będzie miękka. Przekładamy ja na talerz do parówek. Podczas duszenia cebuli kroimy paprykę i marchew. Na patelnię p cebuli dodajemy lekko osoloną paprykę i na średnim ogniu podsmażamy ok 4 minut, następnie podlewamy ok 250 ml ciepłej wody i dusimy na małym ogniu ok 10 minut. Dodajemy resztę składników, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy, aż papryka będzie nam odpowiadała twardością, dodajemy przecier, ketchup oraz przyprawy do smaku i chwilkę dusimy. Ilość przecieru i ketchupu jest orientacyjna ze względu na ilość odparowanego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.09.2016 10:48
bardzo fajny pomysł
Bernadeta1 17.09.2016 19:39
Lubię takie jedzonko
MonikaW 16.09.2016 11:04
dziękuję za miłe słowa
mysza75 16.09.2016 09:47
jaki fajny gulasz bardzo lubię takie
MonikaW 16.09.2016 09:29
tak mój mąż go bardzo lubi
Krzysztof15 16.09.2016 08:42
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak