Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy w garnku dodając do niego połamaną czekoladę. Czekamy aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao, sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy mikserem, pod koniec ubijania dodając cukier. Wlewamy śmietanę, olej i dalej miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i sypkie składniki. Miksujemy do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Z cytryn wyciskamy sok. Uzupełniamy wodą tak, żeby uzyskać 2,5 szklanki płynu. Zagotowujemy w garnku z cukrami. w 1/2 szklanki wody roztrzepujemy budyń, żółtka, mąki. Łączymy z wodą cytrynową i gotujemy budyń. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Przestudzony budyń łączymy z tłuszczem. Smarujemy biszkopt. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Studzimy. Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyżki cukru pudru. Dodajemy żelatynę. Wykładamy na ciasto. przykrywamy drugim biszkoptem. Polewamy polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Posypujemy galaretką.

Porada autora

Wymiary blaszki 38x25

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne ciasto
  • 0
    kawa-i-roze
    Opublikowano

    sezamek

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wygląda apetycznie.
  • 0
    20170507_1507131
    Opublikowano

    Ewa Wojtaszko

    fajne ciacho na niedziele

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !