Szaszłyki z pieczarkami i kiełbasą

Szaszłyki z pieczarkami i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    2 szt
  • pieczarki

    30 szt
  • cienka kiełbasa

    1/2 kg
  • papryka

    4 szt
  • sos

  • przyprawa do grila i szaszłyków

  • sok z cytryny

  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek posiekany

    2 ząbki
  • miód

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, ogórki obrać ze skórki i pokroić na 3 cm. kawałki. Kiełbaskę pokroić na 3 części, paprykę w prostokąty. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy, kiełbaskę, pieczarkę, ogórka, paprykę. Szaszłyki ułożyć na średnio rozgrzanym grilu, piec po kilka minut z każdej strony. Z podanych składników przygotowujemy sos, w trakcie pieczenia smarujemy nim szaszłyki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

07.05.2012 21:59
fajny pomysł na szaszłyki

krzyniu1984

26.08.2010 09:35
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat