Fasolka szparagowa z pomidorami

Fasolka szparagowa z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • po 25 dag fasolki szparagowej żółtej i zielonej

  • 4 pomidory

  • 2 młode cebule

  • 2 ząbki czosnku

  • 4 łyżki oliwy

  • sok z cytryny

  • sos sojowy

  • zioła prowansalskie

  • sól, pieprz i listki rozmarynu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, odciąć końce, włożyć do lekko osolonego wrzątku. Gotować 10 minut, aby pozostała jędrna. W tym czasie cebule i ząbki czosnku obrać, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć cebulę z czosnkiem i smażyć 3 minuty, aż cebula będzie stanie się lekko szklista. Dodać ugotowaną i osączoną fasolkę. Podgrzać. Warzywa zdjąć z patelni dodać pokrojone w ósemki pomidory. Doprawić ziołami, solą i pieprzem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Posypać rozmarynem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

edyta18-20

03.11.2010 10:27
mi też:)

gusia1000

20.10.2010 17:46
Bardzo zdrowe, warzywne jedzenie i mi by ono smakowało, a Wam ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat