Tort naleśnikowy Eli

Tort naleśnikowy Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna-tyle,żeby ciasto miało gęstość śmietany

  • czosnek

    3 ząbki
  • jajka

    2 sztuki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • Farsz:

    90 dkg
  • mrożony szpinak

    2 op.
  • Ciasto:

    500 ml
  • piwo jasne

    500 ml
  • twaróg

    25 dkg
  • ser pleśniowy

    25 dkg
  • ser gouda

    25 (grubo tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Zmiksować 3 jajka z piwem,doprawić solą,pieprzem,dodać mąkę i dokładnie wymieszać.Usmażyć 8 naleśników(wielkości tortownicy).

Farsz:
Rozmrożony szpinak odparowaĆ,doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową,zmiażdżonym czosnkiem i ostudzić.Twaróg rozgnieść widelcem,wymieszać ze szpinakiem,dodać 2 jajka i dokładnie wymieszać.

W wysmarowanej margaryną tortownicy układać naleśnik,smarować szpinakiem,posypać odrobiną utartego sera żółtego i tak do wyczerpania skladników.Na wierzchu ma być naleśnik posypany żółtym serem.Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

29.07.2011 23:41
mniam

miszelka

01.04.2011 10:17
trochę jak lasagne

oliwkowa

15.11.2010 10:00
Pyszne

Sarenka

22.09.2010 15:32
Mniam, lubie takie torty.

eli_555

25.08.2010 17:02
Znowu wymieszały się składniki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat