Podwójnie czekoladowe muffinki z truskawkami

Podwójnie czekoladowe muffinki z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki suche

  • mąka tortowa

    1 3/4 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki

Składniki mokre

  • jajka

    1 sztuka
  • mleko

    1 szklanka
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki

Dodatkowo

  • truskawki

    250 gram
  • czekolada gorzka

    70 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mąkę, kakao, proszek, sól i sodę przesiać. Dodać cukier i wymieszać. W drugiej misce ubić składniki mokre. Do składników mokrych dodać suche i krótko zmiksować. Czekoladę posiekać i dodać do ciasta. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Nakładać ciasto do foremek do 3/4 wysokości, na wierzchu poukładać pokrojone truskawki. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka, bez termoobiegu) na około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

06.12.2016 20:50
apetycznie wyglądają

martynkacytrynka

05.11.2016 21:03
Oooooo tak !! To jest to !

Diana Rusiłowicz

21.09.2016 01:19
Cudooowne :)

Ewa Wojtaszko

31.08.2016 16:57
mniam ! <3

kd045

31.08.2016 12:48
super ciacha !

mirosława4

31.08.2016 12:45
smaczniutkie :)

wyattearp

31.08.2016 12:40
super wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat