Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

łopatka wieprzowa 1,30 kg
mieszanka przypraw do pieczeni

Dodatkowo

rękaw do pieczenia
siatka masarska

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona

Łopatkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć mięso do siatki masarskiej. Następnie dobrze mięso natrzeć przyprawą do pieczeni . Włożyć łopatkę do rękawa do pieczenia, odstawić na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień, wyjąć mięso z lodówki na godzinę przed pieczeniem, ułożyć mięso na brytfannie i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop. przez 70 minut. Przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby łopatka się zarumieniła. Dobrze wystudzoną łopatkę, kroić na plastry.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.08.2016 12:50
wygląda bardzo smacznie
Franciszek 18.08.2016 11:39
super mięsko na obiad
dodi 18.08.2016 10:16
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak