Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowo- makowe
Kroki postępowania
Masło utrzeć z cukrem na puch, dodawać po łyżce ostudzonej kawy, ucierać.
mak mielony suchy | 30 dag |
cukier | 3/4 szkl |
jajko | 8 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
kasza manna | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opak |
olejek migdałowy | kilka kropli |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
masło | 1 kost |
kawa mielona | 2 łyżki |
woda gotowana | 0,5 szkl |
cukier puder | 0,5 szkl |
dżem z czarnej porzeczki | 1 słoik |
mieszanka studencka | 1 opak |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: