Ruskie gołąbki

Ruskie gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego wieprzowe

    1 kg
  • kapusty

    1 kg
  • marchewki

    3
  • cebule

    2
  • jajek

    5
  • olej

  • mąka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić potem wydusić. do kapusty dodać mięso mielone , pokrojoną w kostkę cebulę, startą marchewkę na grubej tarce, dodać resztę składników , dobrze wymieszać ze sobą, formować kotleciki, obtoczyć je w mące, obsmarzyć na tłuszczu z obu stron. w garnku do pieczenia mięsa wyłożyć spód liśćmi surowej kapusty układać sztorcem gołąbki, wrzucić trzy ziarenka ziela angielskiego i 4 listki laurowe. Do petelni na których smarzyły się gołąbki wlać 3 szklanki wody dodać 1 kostkę rosołową i zagotować a następnie zalać tym gołąbki, przykryć surowymi liśćmi z kapusty i garnek przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku około 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ONY_za_kare

15.04.2013 09:55
pyszna propozycja

miki47

21.09.2012 20:45
mniam

manaika

10.07.2012 21:11
już mi się podobają

bami

26.03.2012 21:52
O, to jest ciekawe :)

Koper

19.08.2011 22:23
ale super wygladają

Jaheira11

02.07.2011 23:25
Lubię gołąbki w każdej postaci

Ela15

19.06.2011 20:42
jeśli smakują tak jak wyglądają to rewelacja

Baska Kaska

21.02.2011 08:29
nie słyszałam o takich gołąbkach, ale wyglądają pysznie

gusia1000

11.01.2011 22:46
Nie jadłam nigdy takich ruskich gołąbków. Twoje wyglądają smacznie.

Małgorzata106

13.12.2010 21:12
przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat