Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 szt
bób 50 g
kurki 100 g
szalotka 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
masło 200 g
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem

Kroki postępowania

1
Bób wrzucamy do wrzącej wody i blanszujemy w wodzie z lodem. Obieramy ze skórek.
Krok 1 - Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem foto
2
Filetujemy sandacza i dzielimy na cztery duże kawałki. Usuwamy ości.
Krok 2 - Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem foto
3
Szarlotki kroimy w kostkę i smażymy na maśle przez 1 minutę. Dodajemy bób i smażymy całość 5 minut.
Krok 3 - Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem foto
4
Dodajemy kurki i smażymy następne 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem foto
5
Smażymy sandacza na mocno rozgrzanej patelni od strony skóry przez około 4-5 minut. Doprawiamy solą. Przekładamy na drugą stronę na 1-2 minutę.
Krok 5 - Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem foto
6
Topimy masło w rondelku. Doprowadzamy na wolnym ogniu masło do brązowego koloru. Cały czas mieszamy aby się nie przypaliło. Wykładamy bób z kurkami, sandacza i polewamy całość palonym masłem. Doprawiamy ewentualnie solą w płatkach.
Krok 6 - Sandacz z bobem, kurkami i palonym masłem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.08.2016 21:21
smaczne danie
adelajda 14.08.2016 11:34
pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak